Værkalkulator

 

Vær kalkulatorer

 

 

 

Kjekk værkalkulator.
Sett inn vindhastighet i en av boksene for å regne om til de andre enhetene. Bruk punktum, ikke komma, foran evt. desimaler.

 

 

m/s
Km/t (km/h)
Knop (kt)
Beaufort (B)

 

Sett inn trykk i en av boksene for å regne om til de andre enhetene. Bruk punktum, ikke komma, foran evt. desimaler.

 

Hektopascal (hPa)  
Millibar (mb)
Millimeter Hg (mm kvikksølv)
 

TEMPERATUR

Sett inn temperatur i en av boksene for å regne om til de andre enhetene. Bruk punktum, ikke komma, foran evt. desimaler.

Celsius
Fahrenheit
Kelvin
 
   
Beregn relativ fuktighet fra temperatur og duggpunkttemperatur. Bruk punktum, ikke komma, foran evt. desimaler.

 

 
 

 

 

   

Effektiv temperatur/følt temperatur


Sett inn aktuell vind og temperatur for å regne ut vindavkjølingseffekten. Bruk punktum, ikke komma, foran evt. desimaler.

 

(Fra -105 til +5)

 

(Fra 2 til 41)

 

   

 

Værdagbok 2023

JANUAR 2024

14. januar. Etter 6 dager med mildvær går det nå over i kulde igjen - forhåpentligvis ikke sprengkulde, men kaldt blir det

7. januar. Året starter som det forrige året avsluttes - med kulde. Ikke sprengkulde, men gjennomsnittet for disse 7 dagene er -8,2 grader så vinter er det! Men nå snur det igjen, hele uka som kommer ser ut til å bli mild, med en del regn!

VÆRÅRET 2023

Året ble det 3. kaldeste jeg har målt, 7,0 grader. Målingene startet i mars 1993, og er temperatur målt kl. 13 (ev. 14.00 sommertid).

Det ble et relativt nedbørsfattig år, 1135 mm. Det er 108 mm. mindre normalen (basert på målinger fra 2007)

En interessant utvikling: Gjennomsnittsnedbøren pr. måned i årene 2007-2014 er 1125 mm. Tilsvarende for årene 2015-2023 er 1324 mm! Et tydelig tegn på mer nedbør altså! Foreløpig er det kanskje basert på for lite data til å kunne fastslå sikkert, men det er urovekkende…

Detaljer:
De 2 første månedene av året ble svært milde, mens mars havnet 3,5 grader kaldere enn normalen.

Sommeren ble varm, faktisk den 5. varmeste siden målingene mine startet og det skyldes i hovedsak en svært varm juni. Den hadde 17 sommerdager og 2 tropedager og masse torde
14. oktober kom det første snøfallet, 3 cm som tinte bort i løpet av neste dag, men må likevel regnes som vinterens første snø.

Oktober ble rekordkjølig, tangering av rekorden fra 2002!

November ble ikke mye mindre kald, nest kaldeste og den aller tørreste jeg har målt (siden 2007).

Når så også desember ble blant de aller kaldeste så er det innlysende at denne førjulsvinteren er den aller kaldeste –ever!

Ellers huskes dette væråret for masse tørke på vår/forsommeren på østlandet - og ekstremværet ”Hans” som skapte enorme skader i hele Østlandsområdet.
Nok en påminnelse om at klimaendringene er her!

Les mer:Værdagbok 2023

Joomla templates by a4joomla